eRc dekoder

eRc dekoder je program koji može dekodirati priloge koji su kodirani u strukturu e-računa. Dekodira sve vrste datoteka koje su prema specifikaciji dozvoljene za slanje u okviru xml strukture e-računa (pdf, csv, jpg, png, xlsx, ods).

eRc dekoder – program za dekodiranje priloga e-računa

E-račun je XML struktura koja je formatirana prema normama i služi za digitalnu razmjenu podataka - računa. U samoj svojoj strukturi može nositi dodatne dokumente (priloge). Prilozi mogu biti u obliku poveznica na datoteke koji se nalaze na nekom poslužitelju ili umetnuti u sam xml kao na poseban način kodirane datoteke. Prema specifikacijama e-računa koji se koriste u Europskoj Uniji, prilozi e-računu mogu biti pdf datoteke, ali i jpg ili png slike, xlsx ili ods tablice, kao i tekstualne (csv) datoteke koje sadrže "podatke odijeljene zarezom".

Od 1. 7. 2019. godine za sve javne naručitelje je obvezno zaprimanje e-računa, a posljedično za sve isporučitelje javnim naručiteljima izdavanje e-računa javnim naručiteljima. No, zbog praktičnosti distribucije, pravni subjekti sve češće šalju e-račune i kada to nije obveza. Pošiljatelji vrlo često kao prilog e-računu stavljaju vlastitu vizualizaciju računa u pdf obliku, no osim vizualizacije računa u prilogu se mogu naći i fotografije situacija i obavljenih poslova, tablične specifikacije, otpremnice, izvješća ili bilo što drugo što je vezano uz poslovni događaj za koji se izdaje račun, a u skladu je s normom i dozvoljenim vrstama datoteka. eRc dekoder

Iako je zadnja norma koja bi se trebala koristiti sukladna UBL 2.1 strukturi, u optjecaju je više različitih struktura te se ponekad događa da programska rješenja ili sustavi kod posrednika ne prikažu priloge koji se nalaze u e-računu. Budući da poslovi knjiženja, evidentiranja poslovnih događaja i arhiviranja još uvijek kod većine poslovnih subjekata uvelike ovise o "papirnatim" verzijama dokumenata, nemogućnost pristupa pojedinim ili svim prilozima e-računa može uzrokovati poteškoće.

Upravo zbog problema s pristupom prilazima e-računa razvijen je program eRc dekoder. Program eRc dekoder pretražuje XML strukturu e-računa i traži bilo kakve priloge koji su kodirani u sadržaj XML datoteke, neovisno o tome prema kojoj normi je XML struktura e-računa kreirana. Ukoliko je XML struktura ispravna te ukoliko su prilozi ispravno kodirani (i na popisu dozvoljenih), eRc dekoder će ih dekodirati te omogućiti pohranjivanje u obliku datoteka na računalu i pregledavanje.

Isprobavanje programa

Ukoliko želite isprobati program, kontaktirajte nas kako bismo Vam izdali besplatnu probnu licencu. Besplatna probna licenca se u pravilu izdaje s rokom trajanja od 10 dana.
Probnu licencu možete naručiti preko obrasca koji se nalazi niže na stranici.

Promotivna probna licenca

Kreirali smo promotivnu probnu licencu koja traje do 10. rujna 2019. godine. Kako biste aktivirali promotivnu licencu, kod upisivanja podataka o licenci molimo da upišete sljedeće podatke:
Korisnik: DEMO OIB: 00000 Licenca: ED116810526-5d63caf2610b2-d189f7-69faf40b

Naručivanje trajne licence

Ukoliko želite naručiti trajnu licencu, možete to učiniti pomoću obrasca koji se nalazi niže na stranici. Na Vaš mail ćemo poslati ponudu, a nakon uspješno izvršene uplate i licencu(e).
Ukoliko ste javni naručitelj te Vam je potreban e-račun, molimo da to naznačite! U tom slučaju nam trebate dostaviti broj narudžbenice kako bismo ju mogli upisati u napomenu!

Cijena jedne licence je 225,00 kn (180,00 kn + PDV) te vrijedi za do 5 računala kod jednog korisnika/pravnog subjekta!

PREUZMITE PROSPEKT

Prospekt u pdf formatu s opisom i uputama za rad.

Preuzmite

PREUZMITE PROGRAM

Preuzmite instalacijsku datoteku za program eRc dekoder.

Preuzmite

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte nas ukoliko želite dodatne informacije ili imate pitanja.

Kontakt podaci

Narudžbe licenci

Obrazac za narudžbu probnih ili korisničkih licenci


 (nije obvezno)
 (1 korisnička licenca = max 5 računala)

NAPOMENA: Ukoliko naručujete probnu licencu, uvjeti korištenja (licenčni ugovor) su dostupni tijekom postupka instalacije programa. Ukoliko naručujete korisničku licencu, uvjeti korištenja (licenčni ugovor) će biti dostavljeni uz ponudu. Prije slanja poruke molimo da se upoznate s našom politikom privatnosti koja je dostupna u rubrici "O nama".


eRc dekoder video

Video prezentacija i upute


Instalacija, licenciranje i korištenje programa

Prezentacija postupka instalacije programa, upisivanje podataka o licenci, demonstracija učitavanja i dekodiranja XML datoteke, pregledavanja, pohranjivanja i ispisa pdf datoteke, pohranjvanje drugih vrsta datoteka te uklanjanja datoteka iz mape za automatsku pohranu priloga.

Deinstaliranje programa

Prezentacija postupka uklanjanja programa s računala.