Primjeri realiziranih projekata

Za klijente smo odradili različite projekte vezane uz održavanje IT infrastrukture, uvođenje nove opreme i novih funkcionalnosti te prilagodbu potrebama poslovanja i zakonskim regulativama.

Projekti - primjeri

Pogledajte opise nekih usluga i/ili projekata koje smo odradili za naše klijente.


OPZ-STAT 1, spajanje poduzeća, generiranje izvješća

Generiranje OPZ-STAT 1 izvješća nakon pripajanja poduzeća

Obrazac OPZ-STAT-1 je statističko izvješće o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima  te služi za evidentiranje i izvješćivanje svih nenaplaćenih računa do određenog datuma. Izvješće se dostavlja Poreznoj upravi putem sustava ePorezna, a mora se predati u obliku xml datoteke. Većina poduzeća već koristi programska rješenja s mogućnošću automatskog generiranja datoteka potrebnih za predaju izvješća. Do problema dolazi ukoliko poduzeće mijenja programsko rješenje pa podaci dolaze iz više izvora, ali i u slučaju pripajanja (spajanja) poduzeća.

Angažirao nas je klijent koji je pripojio drugi poslovni subjekt te je netom nakon spajanja bio u obvezi predati statističko izvješće. Podaci su se nalazili rasuti u više poslovnih aplikacija. Uputili smo ga da nam dostavi sve podatke koji se moraju uključiti u izvješće. Dostavljeno nam je više datoteka u xlsx i xml formatu. Razvili smo aplikaciju kojom smo bili u mogućnosti objediniti sve podatke, neovisno o izvoru, te generirati jedinstveno izvješće pripremljeno za predaju putem sustava ePorezne. Cjelovito izvješće je predano u roku.