Politika privatnosti

Politika privatnosti poduzeća ID Tech.

Voditelj obrade osobnih podataka

Voditelj obrade osobnih podataka je poduzeće ID Tech iz Osijeka, Veličanska 1, Osijek (u daljnjem tekstu: Poduzeće).


Koje osobne podatke prikupljamo

Poduzeće primarno radi s drugim poslovnim subjektima, no u poslovnim procesima može doći do prikupljanja osobnih podataka djelatnika i/ili vlasnika poslovnih subjekata. U poslovanju mogu biti prikupljeni sljedeći osobni podaci:
- ime i prezime
- naziv i sjedište poduzeća te radna pozicija osobe
- adresa elektroničke pošte
- telefonski broj

Dodatno se osobni podaci prikupljaju u slučaju i za potrebe provođenja natječaja za zapošljavanje. U slučaju natječaja za zapošljavanje u natječajnoj dokumentaciji se objavljuju informacije o podacima koji se prikupljaju, kao i informacije o načinu postupanja s podacima i rokovima čuvanja podataka.


Na koje načine prikupljamo osobne podatke

Osobni podaci se prikupljaju:
- pri ugovaranju pojedinih usluga
- kod odgovaranja na upite poslane putem elektroničke pošte
- u postupku natječaja za popunjavanje radnih mjesta


Svrha i cilj prikupljanja podataka

Prikupljanje i čuvanje podataka obavlja se u skladu sa zakonitim temeljima za prikupljanje podataka. Voditelj obrade podataka prikuplja i čuva isključivo podatke koji su potrebni radi izvršavanja ugovora između strana i za što postoji legitimni interes obje strane, osobne podatke koji su potrebni za ostvarivanje komunikacije (u slučaju odgovaranja na upite ili za ispunjavanje ugovornih obveza) te za ispunjenje zakonskih obveza. U specifičnim situacijama moguće je prikupljanje podataka i za druge svrhe, no ne bez izričite privole ispitanika i upoznavanja ispitanika s njegovim pravima.


Korištenje i obrada osobnih podataka ispitanika

Osobni podaci koriste se i obrađuju isključivo za svrhu za koju su prikupljeni. Svi prikupljeni podaci čuvaju se na području Europske Unije uz poduzete odgovarajuće tehničke mjere. Podaci se ne prenose u treće zemlje.
Osobni podaci koji su prikupljeni mogu biti obrađivani od strane vršitelja obrade s kojima Poduzeće ima ugovoreni odnos (računovodstveni servisi). Pri tome Poduzeće kao voditelj obrade traži jamstva od vršitelja obrade o poštivanju propisa o zaštiti osobnih podataka.


Rokovi čuvanja osobnih podataka

Podaci prikupljeni radi ostvarivanja ugovora: osobni podaci se uklanjaju 5 godine nakon isteka zadnjeg ugovornog odnosa.
Podaci koji su obrađeni temeljem zakonskih propisa (primjerice izdane fakture obrtima): sukladno zakonskim odredbama o čuvanju dokumentacije (trenutno 10 godina)
Podaci o kandidatima prikupljeni tijekom natječaja za zapošljavanje: tjedan dana po zaključenju natječaja
Podaci prikupljeni tijekom korespodencije elektroničkom poštom: 5 godina od zadnjeg kontakta
Podaci prikupljeni temeljem privola: do povlačenja privole ispitanika


Prava ispitanika

Ispitanik ima pravo tražiti i dobiti od voditelja obrade podataka potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na njega te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama obrade, primateljima ili kategorijama primatelja podataka, razdoblje u kojem će podaci biti pohranjeni (ili kriteriju za utvrđivanje razdoblja), pravima na pristup, ispravak ili brisanje podataka, pravu na podnošenje prigovora nadležnom tijelu, izvoru podataka o ispitaniku (ako se podaci ne prikupljaju direktno od ispitanika) te postoji li automatizirano odlučivanje i izrada profila. Ako se osobni podaci prenose u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, ispitanik ima pravo biti informiran o odgovarajućim zaštitnim mjerama koje se odnose na prijenos.


Izmjene i brisanje osobnih podataka

Ispitanik u svakom trenutku ima pravo zatražiti informaciju o podacima s kojima Poduzeće o njemu raspolaže, zatražiti izmjenu osobnih podataka kao i brisanje osobnih podataka koji nisu nužni za izvršavanje ugovora ili za ispunjavanje zakonskih obveza te zatražiti svoje podatke u elektroničkom obliku.


Povlačenje privola

Ispitanik ima pravo u svakom trenutku povući privolu ukoliko je prikupljanje i obrada podataka temeljena na privoli za prikupljanje i obradu osobnih podataka. U tom slučaju povlačenje privole obavljat će se na isti i jednako jednostavan način kao i pri davanju privole.


Kontakt voditelja obrade podataka

Kontakt voditelja obrade podataka: Ivana Jagurinac, kontakt@idtech.hr.


Kolačići

Zadržavamo pravo korištenja kolačića.

Kolačić je grupa podataka pohranjena u datoteci koja služi kao anonimni identifikator koji se šalje Vašem pregledniku preko web-lokacija. Kolačići se šalju kada pristupite web-lokaciji, pohranjeni su na Vašem računalu i služe za bilježenje informacija o Vašim naknadnim internetskim posjetima. Stoga, nakon što se kolačić pohrani na Vaše računalo tijekom prvog pristupa web-lokaciji, svaki put kada se vratite na web-lokaciju, tražit će svoj kolačić kako bi pročitao pohranjene podatke. Kolačići imaju rok važenja (isteka).
Budući da je kolačić anonimni identifikator, on ne sadrži niti šalje osobne podatke na web-lokaciju koja ih je pohranila na vašem računalu, već samo omogućuje bržu i učinkovitiju aktivaciju informacija, podataka i postavki koje su prethodno pohranjene tijekom pristupa i korištenja web stranica.
Vaš je preglednik postavljen tako da svaka web-lokacija može pristupiti samo svojim prethodno pohranjenim kolačićima, ali ne i kolačićima drugih web-mjesta. Postavke Vašeg preglednika omogućuju Vam da odaberete odgovarajuću opcije za pohranjivanje kolačića, čak i da ih potpuno onemogućite. Međutim, potpuno onemogućavanje kolačića smanjit će učinkovitost nekih sadržaja dostupnih na nekim web-lokacijama.

Na našim stranicama koristimo kolačiće koji su nužni za pravilan rad naših stranica te kolačiće treće strane (Google Analytics) koji služe za statističko praćenje posjeta našim stranicama. Prilikom prvog posjeta našim stranicama pojavit će se informacija o kolačićima pomoću koje možete dodatno upravljati kolačićima koje pristajete koristiti. Kako zbog ispravnog rada stranica nismo u mogućnosti dozvoliti onemogućavanje nužnih kolačića, smatrat ćemo da ste suglasni s korištenjem kolačića ukoliko nastavite koristiti naše stranice. Ukoliko želite onemogućiti kolačiće za statističko praćenje, to možete učiniti pomoću početne obavijesti. U tom slučaju možete osvježiti stranicu i svi eventualno ranije pohranjeni kolačići za statistiku posjeta automatski će se obrisati.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti svoju odluku vezanu uz kolačiće i promijeniti postavke pomoću ove poveznice: promjena postavki kolačića.