Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Evidencije radnog vremena za 2021. godinu

 21.01.2021. Ove godine pripremili smo dvije verzije tablice za vođenje evidencije radnog vremena. Osnovnu koja je identična onima od prethodnih godina te naprednu u kojoj su uvedena proširenja.

Excel tablice za evidenciju radnog vremena napravljene su za vođenje evidencije o radu djelatnika. U tablici su već označeni neradni dani, subote i nedjelje, a u zadnje dvije kolone se izračunava i evidentira broj slobodnih sati u danu i tjednu. U tablici se može pratiti iskorištene i preostale dane godišnjeg odmora, ukupan fond radnih sati te ukupno upisane radne sate.

Ove godine, osim osnovne verzije, napravili smo i proširenu naprednu verziju. Najznačajnija izmjena u naprednoj verziji je u načinu popunjavanja početka i kraja radnog vremena. Unos početka i kraja radnog vremena proširen je dodatnim parom polja za unos što omogućava da se prekovremeni (naknadni) rad evidentira kroz unos početka i kraja radnog vremena. Isto omogućava i evidentiranje dvokratnog radnog vremena. Dodatno je omogućeno evidentiranje rada u noćnoj smjeni (uz ograničenje da noćna smjena započinje iza 22:00 sata i završava u 0:00 ili kasnije).
Posljedično, specifični oblici rada se u odnosu na osnovnu tablicu ne evidentiraju dodatno, upisom brojčane vrijednosti, već se ukupno odrađeno vrijeme u poljima za specifične oblike rada "razvrstavaju", a u obračun dnevnog odmora ulaze samo sati koji su prikazani u polju Ukupno odrađeno radno vrijeme.

Staru, osnovnu verziju tablice možete preuzeti na adresi: Evidencija radnog vremena za 2021. godinu

Novu, naprednu verziju tablice možete preuzeti na adresi: Evidencija radnog vremena za 2021. godinu - napredna

Upute za naprednu verziju tablice možete preuzeti na adresi: Upute za naprednu verziju Evidencije radnog vremena za 2020. godinu

Kao i prethodnih godina, tablice se mogu koristiti bez naknade, no nećemo se buniti ukoliko nas želite počastiti kavom ili pizzom uplatom na naš račun HR8923600001102270296. Ukoliko nas počastite, molimo da u poziv na broj upišete OIB subjekta na koji ćemo izdati račun, a opis plaćanja "Evidencija radnog vremena" i e-mail adresu za dostavu pdf računa (ili napomenu javni naručitelj ukoliko vam je potreban e-račun).

Možda Vas zanima ...
Privatnost na Internetu

Kolačići za praćenje nisu jedini koji mogu narušiti privatnost korisnika na Internetu. Već samim pristupom Internetu možemo otkriti puno informacija, a loše postavljene postavke preglednika (ili neadekvatno korištenje istog) mogu otkriti dodatne informacije.

Pogledaj
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj