Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Uvođenje eura kao službene valute

 01.06.2022. Od 1. siječnja 2023. godine Republika Hrvatska uvodi euro kao službenu valutu. Uvođenje euro zahtjevat će prilagodbe brojnih sustava koji se koriste u poslovanju.

Od 1. siječnja 2023. godine Republika Hrvatska uvodi euro kao službenu valutu. Novčanice i kovanice eura počet će se koristiti 1. siječnja, ali će sam postupak uvođenja započeti ranije. Već od rujna će biti obvezno dvojno iskazivanje cijena. Iako još nije potvrđen tečaj konverzije, očukuje se da će fiksni tečaj konverzije biti isti s kojim je Hrvatska ušla u tečajni mehanizam EMR II, odnosno 7,53450 kuna za euro.


Dvojno iskazivanje cijena protezat će se kroz cijelu 2023. godinu i podrazumijevat će isticanje cijena u maloprodajnim objektima, no i dvojno iskazivanje na elektroničkim publikacijama, ponudama i računima. 


Molimo sve naše korisnike da prate obavijesti koje im dostavljamo te da doslijedno prate upute kako bi pravodobno aktivirali opcije vezane uz uvođenje eura.

Možda Vas zanima ...
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Brz, neometan i siguran rad u Synesisu

Synesis je često korišten program za vođenje poslovnih knjiga, no u slučaju velikog obima posla i istovremenog rada više korisnika opadaju performanse.

Pogledaj
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj
Privatnost na Internetu

Kolačići za praćenje nisu jedini koji mogu narušiti privatnost korisnika na Internetu. Već samim pristupom Internetu možemo otkriti puno informacija, a loše postavljene postavke preglednika (ili neadekvatno korištenje istog) mogu otkriti dodatne informacije.

Pogledaj