Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Uvođenje eura kao službene valute

 01.06.2022. Od 1. siječnja 2023. godine Republika Hrvatska uvodi euro kao službenu valutu. Uvođenje euro zahtjevat će prilagodbe brojnih sustava koji se koriste u poslovanju.

Od 1. siječnja 2023. godine Republika Hrvatska uvodi euro kao službenu valutu. Novčanice i kovanice eura počet će se koristiti 1. siječnja, ali će sam postupak uvođenja započeti ranije. Već od rujna će biti obvezno dvojno iskazivanje cijena. Iako još nije potvrđen tečaj konverzije, očukuje se da će fiksni tečaj konverzije biti isti s kojim je Hrvatska ušla u tečajni mehanizam EMR II, odnosno 7,53450 kuna za euro.


Dvojno iskazivanje cijena protezat će se kroz cijelu 2023. godinu i podrazumijevat će isticanje cijena u maloprodajnim objektima, no i dvojno iskazivanje na elektroničkim publikacijama, ponudama i računima. 


Molimo sve naše korisnike da prate obavijesti koje im dostavljamo te da doslijedno prate upute kako bi pravodobno aktivirali opcije vezane uz uvođenje eura.

Možda Vas zanima ...
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj