Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Blacklight - analiza privatnosti web stranica

 10.03.2022. Obično pri posjetu web stranicama automatski prihvaćamo kolačiće bez razmišljanja i znanja čemu oni služe. No, iako informacije o kolačićima uvijek tvrde kako su to bezopasne datoteke, često omogućavamo da netko počne pratiti sve što posjećujemo na Internetu.

Obično pri posjetu web stranicama automatski prihvaćamo kolačiće bez razmišljanja i znanja čemu oni služe. No, iako informacije o kolačićima uvijek tvrde kako su to bezopasne datoteke, često omogućavamo da netko počne pratiti sve što posjećujemo na Internetu.


The Markup na svojim stranicama ima vrlo interesantan alat koji analizira web stranice. Dovoljno je otvoriti stranicu na adresi https://themarkup.org/blacklight, upisati adresu stranice koja se želi analizirati i pokrenuti skeniranje stranice. Pri skeniranju Blacklight će analizirati stranicu i napraviti provjeru za više potencijalno opasnih vrsta kolačića i drugih elemenata koji ugrožavaju privatnost posjetitelja. 


Blacklight će, među ostalim, provjeriti ima li na stranici kolačića za praćenje, kolačića trećih strana, ali i opasnijih elemenata poput onih koji snimaju što se tipka na tipkovnici. A ukoliko niste zainteresirani za provjeru stranica koje posjećujete, možete provjeriti što su oni pronašli pri analizi pojedinih stranica.

Možda Vas zanima ...
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj