Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Uskoro prestanak podrške za Windows 7 operativni sustav

 20.05.2019. Podrška za Windows 7, drugi najzastupljeniji operativni sustav u svijetu, prestaje 14. siječnja 2020. godine.

Iako je Windows 7 drugi najzastupljeniji operativni sustav koji pogoni preko 37% računala, došao je do kraja svog životnog vijeka. Nakon 14. siječnja 2020. godine više neće biti dostupna podrška za Windows 7, kao niti ažuriranja i zakrpe. Windows 7 će se i dalje moći nastaviti koristiti, no, osim što će predstavljati značajni sigurnosni rizik, s vremenom će gubiti kompatibilnost s programima i suvremenim značajkama i servisima.

S obzirom da je na području Europske Unije na snazi Opća uredba o zaštiti podataka koja zahtijeva i sigurnu tehničku opremu, prestanak isporuke ažuriranja (što uključuje i sigurnosna ažuriranja) automatski stavlja sva računala s Windows 7 operativnim sustavom na listu nesigurne opreme i diskvalificira ih za vilo kakvu obradu koja uključuje osobne podatke.

Svim našim klijentima koji još imaju računala s Windows 7 operativnim sustavom preporučamo da do kraja godine planiraju zamjenu računala i nadogradnju sustava računalima sa suvremenijim operativnim sustavima.

Možda Vas zanima ...
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Brz, neometan i siguran rad u Synesisu

Synesis je često korišten program za vođenje poslovnih knjiga, no u slučaju velikog obima posla i istovremenog rada više korisnika opadaju performanse.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj