Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Generiranje OPZ-STAT-1 obrasca iz excel tablice(a)

 12.09.2016. Porezni obveznici upisani u registar obveznika PDV-a imaju obvezu predavanja izvješća o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima (OPZ-STAT-1). Za korisnike koji nemaju mogućnost automatskog generiranja izvješća, možemo im ponuditi uslugu generiranja iz excel tablice.

Porezni obveznici upisani u registar obveznika PDV-a imaju obvezu predavanja izvješća o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima (OPZ-STAT-1). Većina korisnika koristi aplikacije koje omogućavaju automatsko generiranje izvješća. Za one koji nemaju tu mogućnost, ili ju iz nekog razloga ne mogu upotrijebiti (mijenjali su program pa su podaci na različitim mjestima, spajanje poduzeća…) razvili smo alat pomoću kojeg je moguće podatke iz excel tablice pretvoriti u OPZ-STAT-1 izvješće (xml datoteka i izvješće za ispis). 

Excel tablicu u koju je potrebno upisati podatke možete preuzeti iz naše rubrike "Sadržaji za preuzimanje". Ukoliko Vam je potrebna takva usluga, molimo Vas da nas kontaktirate na kontakt podatke objavljene u rubrici kontakti. Postoji mogućnost i spajanja više xml datoteka u jednu. U tom slučaju morat ćete nam dostaviti sve xml datoteke koje je potrebno spojiti.

Možda Vas zanima ...
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj